KLIMAVENLIG JULESHOPPING

Sådan finder du en klimavenlig julegave til andre eller dig selv

#AllForClimate: Klimavenlig juleshopping

Vi står i en klimanødsituation som udgør en eksistentiel trussel for menneskeheden. Krisen “kræver hurtige, vidtrækkende og hidtil usete omstillinger i alle dele af samfundet,” siger FN’s Klimapanel. Hvis vi vil sikre gode levevilkår for alle inden for planetens grænser, skal vi redefinere det gode liv og skabe en økonomi som ikke er afhængig af vækst.
Vi har ventet alt for længe på at andre skulle løse krisen. Men alle aktører i samfundet har vigtige roller at spille i den omstilling vi skal igennem. Vi må alle sammen – individer og organisationer – indse at vi er en del af problemet og handle modigt nu for at blive en del af løsningen. Det er kernen i kampagnen #AllForClimate.

Vi elsker alle sammen gaver. At købe dem til og modtage dem fra dem vi elsker. Men gaver er ikke altid gode for klimaet. De kræver oftest ressourcer og energi, især hvis de er nye. Her er en lille guide til, hvordan du kan gøre din juleshopping mere klimavenlig uden at gå på kompromis med glæden ved at give en gave.

Brug hashtags og del videoer/opslag

#ClimateForAll

#AllForClimate